Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این یافته‌ها بخشی از نظرسنجی گسترده‌تری با رویکردهای مربوط به این ویروس و اقدامات انجام شده برای جلوگیری از گسترش آن به دست آمده که مشخص کرده یک بی اعتمادی گسترده و عمیق درباره توصیه‌های رسمی مربوط به این ویروس در بین مردم وجود دارد.

دانیل فریمن، مدیر این مطالعات به اورشلیم‌پست گفت: هر قدر که قرنطینه افزایش یابد نشانه‌هایی از باورهای توطئه در میان مردم هم بیشتر شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در انگلیس، حتی دکل‌های تلفن همراه را بابت ارتباطش با عقیده توطئه کروناویروس به ‌آتش کشیده‌اند. ما بیشتر علاقه‌مند بودیم ببینیم که آیا اعتقادات توطئه منجر به بی اعتنایی مردم به اقدامات مهم بهداشت عمومی برای کاهش این اپیدمی شده است.

"توضیحات، نگرش‌ها و روایت‌ها درباره کروناویروس آکسفورد" روز جمعه منتشر شد و ۲۵۰۰ بزرگسال را که نماینده جامعه انگلیس هستند بر اساس سن، جنسیت، منطقه و درآمد و رویکردشان درباره روایت‌های دولت از کروناویروس و مرتبط با تئوری‌های توطئه بین چهارم تا ۱۱ مه مورد بررسی قرار داد.

همانطور که در این بررسی آمده، شرکت کنندگان به سوالاتی درباره کروناویروس، تئوری‌های کلی توطئه درباره منشا و گسترش این ویروس و واکنش دولت پاسخ گفتند.

۵.۳ درصد از شرکت کنندگان با ایده "یهودیان ویروس را برای فروپاشی اقتصاد به منظور بهره مندی مالی گسترش دادند" کمی موافق بودند، ‌۶.۸ درصد به صورت میانه موافق بودند، ۴.۶ درصد بسیار موافق بودند و ۲.۴ درصد کاملا موافق بودند در حالیکه ۸۰.۸ درصد اصلا و به هیچ وجه با آن موافق نبودند.

آمارهای مشابه درباره تئوری‌های توطئه در میان سایر گروه‌ها اینطور بود:‌ درحالیکه ۸۰.۱ درصد از شرکت کنندگان نپذیرفتند که "مسلمان‌ها برای حمله به ارزش‌های غربی این ویروس را ایجاد کردند"، ۱۹.۹ درصد تاحدودی موافق بودند که شامل ۲.۴ درصد می‌شود که به طور کامل موافق بودند.

همچنین بیش از یک سوم از شرکت کنندگان فکر کردند که هنرمندان پول گرفتند تا بگویند کرونا دارند و سیاستمدارانی چون بوریس جانسون، نخست وزیر به طور جعلی و ساختگی کرونا دارند. قریب به ۴۵.۴ درصد هم باور داشتند که کروناویروس یک سلاح بیولوژیک ساخته شده از سوی چین برای نابودی غرب است.

فریمن گفت: اگر فردی یهودیان را مقصر بداند، آنها نیز احتمالا مسلمانان، بیل گیتس و کمپانی‌های دارویی را مقصر می‌دانند. آنچه ما رصد می‌کنیم، ذهنیت توطئه است؛ روشی برای دیدن جهانی که با انزجار به جریان‌های اصلی یا افرادی که در موقعیت‌های بالاتر قرار دارند، مشخص شده است.

در این تحقیق همچنین مشخص شد آنهایی که تئوری‌های توطئه را مورد استقبال قرار می‌دهند توجه کمی به خط مشی‌های مقام‌ها برای از بین بردن ویروس دارند.

فریمن گفت:‌ باورهای توطئه کروناویروس بیشتر در میان جوانانی است که احساس می‌کنند به حاشیه رانده شده و آنهایی که باورهای افراطی سیاسی دارند. این باور همچنین بیشتر در میان آنهایی که به سایر توطئه‌ها باور دارند مانند اینکه تغییرات آب و هوایی ساختگی است یا داده‌های واکسیناسیون دست کاری شده است، رایج است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شرکت کنندگان موافق بودند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۴۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • بخش قابل توجهی از یهودیان از جنایات رژیم صهیونیستی اعلام بیزاری کرده‌اند
  • اورلین شوامنی، کیت عبدو را کارشناس مورد علاقه خود می‌داند! / زیرنویس فارسی
  • تنفر جهانی از اسرائیل و صهیونیزم یا یهودی ستیزی؟